lunes, 4 de febrero de 2013

Pissarra digital

Bon dia!

A una de les classes pràctiques de l’assignatura que cursam la professora ens va parlar de les utilitats que té la pissarra digital a les aules. A la mateixa classe teníem una pissarra digital i podíem anar a provar el seu funcionament.

Hi ha dues maneres d’utilitzar la pissarra: a través dels “rotuladors” de colors dels que disposa la mateixa pissarra i amb els propis dits. Després de l’explicació sobre alguns aspectes de la pissarra digital i d’haver provat el seu funcionament la professora ens va demanar que preparéssim en petits grups pel pròxim dia una activitat que es pogués realitzar amb aquest instrument. I així ho vàrem fer.

Al dia següent de l’assignatura cada grup va exposar la seva activitat i les persones que volien podien sortir com a voluntàries per realitzar-les. L’activitat que vàrem realitzar al meu grup (Sonia Marcuello i jo) va ser de blocs lògics. Amb el programa Powerpoint vàrem fer un quadre posant dos etiquetes dels blocs. En aquesta activitat l’infant hauria de dibuixar amb els “rotuladors” de colors la figura corresponent que marquen les etiquetes. Em va semblar molt positiu el fet de que cada grup pensés en una activitat diferent, ja que això va fer que entre totes enriquíssim les nostres idees sobre la manera d’utilitzar la pissarra digital a les aules.

Després d’aquestes classes pràctiques vaig aprendre que la pissarra digital és un element molt útil a l’educació infantil i amb moltes possibilitats pels processos d’ensenyament-aprenentatge. A més, és un element que pot ser molt motivador pels infants per les següents raons:



  •      És un element molt atractiu, gràcies al so, les imatges, els vídeos, etc.
  •      És una eina interactiva: els infants poden utilitzar la pissarra resolvent les activitats que es plantegen, dibuixant, etc.
Per tant, consider que seria molt positiu que a totes les aules d'educació infantil hi hagués una pissarra digital, ja que és un element innovador a l'educació infantil i molt positiu per l'aprenentatge dels infants.

Animau-vos a utilitzar-les!! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario