jueves, 31 de enero de 2013

Dropbox


Hola a tots i a totes!

Avui volia parlar d'un descobriment que he fet actualment. Fa uns mesos que havia sentit parlar-ne, però no ha estat fins ara quan definitivament l’he conegut i he pogut descobrir totes les avantatges que ofereix. Del que estic parlant és del servei Dropbox. Per les persones que no ho coneixeu, us deix un enllaç i a continuació ho explicaré.


Dropbox és un servei que permet a les persones que ho descarreguen emmagatzemar arxius i carpetes per a ús propi i també per a compartir amb altres persones a partir d’una sincronització d’arxius en línia. És tant de servei gratuït com de pagament. En el meu cas me l’he descarregat agafant el servei gratuït i, d’aquesta manera, tinc una capacitat d’emmagatzematge de 2gb. Es tracta d’una carpeta que apareix en “equipo” on es poden guardar diversos arxius i carpetes. Per poder compartir els arxius i carpetes amb altres persones és necessari convidar-les (que es fa d’una manera molt ràpida i senzilla) i que aquestes persones ho acceptin a través d’un enllaç que s’envia automàticament al correu electrònic. I així de fàcil cada persona que està convidada a la carpeta pot veure els arxius des de qualsevol ordinador que tingui el servei instal·lat.

El gran avantatge que he trobat en aquest servei és el fet de compartir arxius amb altres persones de manera molt útil i ràpida, sense la necessitat d’enviar e.mails, d’haver d’entrar a la pàgina de hotmail per poder obrir els arxius i d’haver de descarregar aquests arxius. En el meu cas, he utilitzat aquest programa per compartir treballs universitaris amb les meves companyes de grup de feina i per compartir informacions diverses amb els monitors de l’esplai en el que treball com a voluntària. La utilització d’aquest servei ens ha permès poder compartir els treballs i que cada component pogués modificar-los, sense la necessitat de perdre temps en enviar  e.mails.

Consider que la funcionalitat d’aquest servei està molt relacionat amb l’assignatura i amb la meva futura professió de mestra d’infantil, ja que pens que pot ser de gran utilitat a les escoles pels següents motius:

- Millorar la comunicació escola-família: Els mestres i les mestres d’educació infantil poden compartir diverses informacions amb els pares i mares dels seus alumnes a partir de Dropbox i, així millorar la relació entre aquests dos grups. Per exemple, es poden penjar fotos de les activitats que han fet els infants durant el dia (sempre amb autorització prèvia dels tutors i tutores), es poden penjar cronogrames amb les dates de reunions, entrevistes i esdeveniments, es poden penjar imatges escanejades de feines que han realitzat els infants, etc.

- Millora l’intercanvi d’experiències entre diferents mestres: a partir de Dropbox es poden crear carpetes amb diversos arxius que expliquin experiències educatives que s’han dut a terme a diferents centres d’educació infantil i, així, enriquir la intervenció educativa a les aules.

Per tant, crec que Dropbox és una eina molt útil i enriquidora que es pot utilitzar a l’educació, ja que té una sèrie d’avantatges que beneficien a mestres, a pares i als infants, pel fet de compartir informació de manera ràpida i de poder accedir a ella des de qualsevol ordinador.

Per finalitzar, vos deix aquesta imatge que crec que representa bastant bé el servei Dropbox. Bona nit!



No hay comentarios:

Publicar un comentario