viernes, 28 de diciembre de 2012

No me molestes, mamá, estoy aprendiendo



Hola!

Avui volia compartir amb vosaltres aquest video titulat "No me molestes, mamá, estoy aprendiendo" del programa "redes" en el qual Eduard Punset entrevista a Marc Prensky, especialista en videojocs i aprenentatge. Aquest vídeo m'ha semblat força interessant ja que parla de les noves tecnologies i dels videojocs com aspectes majoritàriament positius i, a més, pens que el tema que tracta està molt relacionat amb el contingut de l'assignatura que cursam.

En aquest vídeo s'estableix que les noves tecnologies i, en particular, els videojocs aporten moltíssims beneficis als infants i als adolescents i que la premsa s'ha encarregat de subratllar els inconvenients que aquestes eines tenen. Els beneficis dels que es parlen són respecte a l'educació; milloren la concentració dels infants i adolescents, la capacitat de solucionar problemes, són motivadors, etc. La veritat és mai m'havia aturat a pensar en tots els beneficis que aquests tenen. Estic totalment d'acord en allò que diu Prensky de que a la societat els videojocs i tot el que te a veure amb els jocs tecnològics està molt mal vist a la societat. Respecte a aquest fet, pens que els professionals de l'educació són un dels grans responsables de canviar aquesta visió de la societat i de donar a conèixer tots els beneficis que les noves tecnologies poden aportar als nostres infants.

Un aspecte molt important del que es parla és el paper dels mestres en l'educació actual. El vídeo ens explica que l'educació necessita una revolució i s'ha d'adaptar a la nova societat, ja que no podem educar als nostres infants com fa dos segles. El mestre i la mestra actual ha de donar als infants i adolescents les eines necessàries perquè aprenguin a utilitzar les noves tecnologies, aprenguin a aprendre autònomament i es puguin desenvolupar en un futur incert. 

Aquest vídeo té molta raó quan exposa que s'ha de fer un canvi en l'educació, ja que, entre altres coses, la societat ha canviat moltíssim. Els infants ja no s'han d'adaptar a la societat pasada, sinó que s'han d'adaptar a la societat actual i futura, una societat en la que les noves tecnologies tenen i tindràn, indubtablement, un paper importantísim. Els ordinadors i les pantalles ja estàn inmerses en la societat i els infants i els adolescents han d'aprendre a utilitzar-les correctament. Per tant, mestres i pares han de treballar conjuntament perquè els infants i adolescents facin un bon ús de les tic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario