domingo, 14 de octubre de 2012

SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ 02.10.2012

En el primer dia de teoria de l'assignatura de mitjans i recursos tecnològics en el procés d'ensenyament-aprenentatge en la primera infància vàrem començar el primer tema que tracta sobre la societat de la informació i l'educació.

Vàrem poder veure una definició sobre la societat de la informació:

"Societat on tots poden crear, accedir, utilitzar i compartir informació i el coneixement, per fer que les persones, les comunitats i els pobles puguin desenvolupar el seu ple potencial i millorar la qualitat de les seves vides de manera sostenible" (Unión General de las Comunicaciones, 2003)

Analitzant aquesta definició es podria veure que el que exposa no té coherència amb la realitat. En primer lloc, la definició exposa que tothom pot crear, accedir, utilitzar i compartir informació i coneixement, però la realitat és que no tothom hi pot accedir. Un exemple d'això és que molts de nosaltres coneixem les TIC des de ben petits, però hi ha moltes persones majors que tenen moltes dificultats per accedir-hi. Un altre exemple és que per poder utilitzar les TIC és necessari tenir una sèrie de recursos econòmics i no tothom disposa d'aquests recursos.

En segon lloc, estableix que les persones, comunitats i pobles poden desenvolupar el seu potencial i millorar la qualitat de les seves vides. Doncs bé, això tampoc és del tot cert. És veritat que en moltes ocasions les TIC ajuden a millorar la qualitat de les nostres vides, però hi ha altres vegades que resulta tot el contrari. Per exemple, lligant amb lo dit en el paràgraf anterior, hi ha moltes persones que no tenen accés a les TIC i existeixen alguns llocs on és imprescindible fer tràmits per internet. Per tant, això més que ajudar, dificulta les coses.

Finalment, pens que l'aplicació de les TIC a la societat s'hauria d'haver fet més poc a poc perquè realment tothom hi tingués accés i no fer-ho tan imprescindible tan ràpidament o que a les persones que no hi tenen accés donar-los més ajudes perquè també poguessin gaudir d'aquestes. Per exemple, que hi hagués estableixements gratuits on hi haguessin ordinadors i fessin classes d'informàtica per a persones majors, que hi haguessin ordinadors a totes les escoles, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario